Open Zeeuwse kampioenschap

Vrijdag middag( 6 okt.’17) zijn Max en Rick afgereisd naar Zeeland voor een judo toernooi. Zaterdag ochtend ging Rick als eerste van start met het judo toernooi in Vlissingen, Open Zeeuwse judo kampioenschappen, en later de ochtend ging ook zijn broer Max van start.

Open Zeeuwse

Vorig jaar waren ze hier voor eerst, het is een groots opgezet toernooi met van alles er omheen, de wedstrijd zelf natuurlijk, maar ook een judo training die wordt gegeven door een bekende top judoka, dit keer door Juul Franssen, je krijgt ook de kans om haar judopak te winnen door zolang mogelijk in haar jas te blijven hangen, er is een springkussen, kortom een aanrader om daar volgend zeker heen te gaan.

Pak hangen

Rick judood in het eerste blok, helaas verloor hij zijn eerste partij en judood verder in de verliezersronde, hij kan dus alleen nog maar derde worden. De tweede partij was een pittige partij, maar Rick bleef goed door knokken en won zijn partij met een wazari. De derde partij, helaas moest hij weer tegen dezelfde judoka van zijn eerste partij, maar het ging wel beter, Rick liet zich nu niet zomaar omgooien, hij kreeg wel een wazari tegen, maar Rick wist het gelijk te maken door zelf een wazari te score, maar helaas kwam Rick in een houtgreep terecht, waar hij niet meer uit kwam en verloor hiermee zijn derde partij. Omdat het een afvalsysteem is mag Rick niet meer verder judoën.

Max had zich ingeschreven voor de leeftijdscategorie -18 en -15. In de -18 zit Max in een poule van 5 judoka’s dat betekent dat Max 4 keer moet judoën en zoveel mogelijk moet winnen om bij de beste 3 te eindigen en Max moest even schakelen, want in de min 18 is de judo wedstrijdtijd 4 minuten i.p.v. 3 minuten en mag je ook een arm klem maken, maar Max was voorbereid en ging de strijd aan.

De eerste partij tegen een judoka waar hij wel eens tegen judood heeft. Max wint de partij met 3 wazari’s.
De tweede partij een sterke tegenstander, hij wil graag een arm klem uitvoeren, wat niet lukte. Max daar in tegen probeerde de verwurgingen uit maar zaten net niet goed genoeg, toch wist Max door worpen te maken de partij te winnen met 3 wazari’s.
De derde partij ging rommelig, de tegenstander loopt geregeld de mat uit en krijgt ook 2 shido’s, Max scoort een wazari maar deze wordt verkeerd genoteerd, de coach geeft het aan, Max zelf geeft het aan in de maté, maar de scheidsrechter corrigeert niets!! Max judood verder, bij zeven seconde volgt een maté en wordt een 3e shido uitgedeeld en wint Max toch de partij, want bij 3 shido’s is het hanse-kome-kei en dat betekent dat de judoka heeft verloren. De 3e shido is vreemd gegeven, uitleg krijgt de tegenstander.
De vierde en laatste partij in de -18, Max is er van bewust dat hij deze moet winnen om eerste te worden. De partij verloopt snel, met 18 seconde scoort Max een wazari en neemt de tegenstander in de houtgreep en wint de partij met ippon. Met vier wedstrijden gewonnen te hebben is Max 1e geworden in de -18.

1e heren -18

Max is nu flink warm gedraaid voor de wedstrijd heren -15. In deze poule zijn er 18 judoka’s en wordt het afvalsysteem toegepast, dat houdt in, blijf alles winnen dan ben je eerste.
De eerste partij, de tegenstander is vrij lang en krijgt Max niet zomaar om. Na bijna 2 minuten gejudood te hebben scoort Max in de laatste minuut 3 wazari’s, waarvan een vierde wazari niet werd gegeven terwijl dat een mooie voetveeg met doorsturen was, maar Max laat zich daar niet door afleiden. Hij wint de partij met 3 wazari’s.
In de tweede partij gingen de worpen niet zoals het moest gaan, de voorzetten waren niet goed genoeg ingezet, dan weet Max door half in te zetten en door te drukken een wazari te scoren en wint hiermee de partij.
De derde partij een spannende partij het lukt Max niet om er doorheen te komen. Met nog 1 minuut te gaan, is er nog geen shido of punt gevallen. Rond de laatste 43 seconde scoort Max een wazari en deze moet Max goed verdedigen, hoewel Max 6 seconde voor het einde van de wedstrijd een mooie spierbalworp maakt, welke goed is voor een wazari, maar de punt niet krijgt. Maakt niet uit Max wint ook de derde partij. Op naar de finale.
De finale is tegen een sterke snelle judoka, jaren geleden met ippon gewonnen, maar nu is het vechten voor een punt. De volle 3 minuten werd gejudood er viel enkel een shido voor de tegenstander, de golden score werd toegepast, Max zet alles op alles weet een positie te vinden om te kunnen score, maar helaas lukt net niet, uiteindelijk wordt Max in een houtgreep genomen en verliest de partij met ippon en wordt 2e.
Met twee mooie prijzen rijker ging Max met een voldaan gevoel huiswaarts.

2e heren -15

Geef een reactie