Open Alkmaarse

Vanmiddag , 9 okt. 2016, heb ik mee gedaan met het judotoernooi Open Alkmaarse, een druk bezocht toernooi met judoka’s uit o.a. België, Duitsland, Tsjechië en uit alle hoeken van Nederland. In mijn categorie zitten 20 judoka’s verdeeld over twee matten. Het afval systeem met een kruisfinale wordt gehanteerd.

De 1e partij is tegen een bekende, binnen 10 sec. had ik hem om met een wazari, de tegen stander wordt druk en judood wild, ik weet hem onder controle te houden en win de partij met een wazari. De 2e partij win ik met 2x wazari = ippon. De 3e partij na ruim 4 min. judoën(volgens mij waren ze even vergeten dat het -15 was) win ik de partij met een wazari + een yuko.  De 4e partij is tegen een Tsjech, een lange goede judoka, hij heeft net zoals mij alles gewonnen. Ik zet alles op alles, maar hij is mij te slim af en ik verlies met  een wazari. In de voorronde ben ik  2e geworden en ga door naar de kruisfinale.

De 1e partij win ik met een ippon. De 2e partij is voor een 3e plaats, maar helaas het lukte me niet om de Duitser om te krijgen, ik maak een fout en verlies met een ippon. Met een 4e plaats ga ik met een goed gevoel naar huis.

Groeten, Max

 

Geef een reactie