Bloembollen toernooi

Dave 3e

Vandaag(zaterdag 28 april ’18) werd het Bloembollentoernooi gehouden in Anna Paulowna. Helaas was de inschrijving dit jaar aan de lage kant, waardoor de poules dames -18, A- en B-pupillen zijn geannuleerd. De poule -18, -15 heren en -15 dames gingen wel van start, voor leeftijdsklasse heren -18 kwamen Dave en Djibo in actie.

In de gewichtsklasse -60kg zijn er 2 poules, Dave en Djibo zitten niet bij elkaar en kunnen elkaar pas in de kruisfinale elkaar tegenkomen.Om in de kruisfinale te komen moet je in de voorronde bij de beste 2 eindigen, helaas is dat voor Djibo niet gelukt.

Dave; De eerste partij wint Dave met een ippon door het maken van een hara-koshi. De tweede partij is een pittige wedstrijd, Dave komt voor te staan met een wazari, maar maakt helaas twee keer dezelfde fout en heeft dan ook 2 shido’s gekregen. De tegenstander weet een wazari te score en hiermee is het gelijke stand er volgt een golden score. Na zeker 7 minuten gejudood te hebben weet Dave met een overname achterover de partij te winnen. De derde partij verloor Dave. De vierde partij; de tegenstander is een stuk groter, Dave komt achter te staan met een wazari, maar hij geeft nog niet op en vecht door. In de tweede minuut zet de tegenstander in, maar Dave neemt hem over en stuurt hem naar achteren en gescoord hiermee een ippon. Door deze resultaten is Dave eerste geworden in de voorronde en gaat door naar de kruisfinale. Daar judood hij tegen de nummer 1 van de andere poule, helaas verloor Dave de partij en is knap 3e geworden.

Tevens hebben beide judoka’s een aantal DAN-punten behaald. GEFELICITEERD!