Team Junioren & Senioren zilver

Zondag 25 maart 2018 werd de finale West Friese Judo Competitie(WFJC) voor de junioren en senioren gehouden in Beverwijk. WFJC is een competitie waarbij judoclubs uit heel Noord Holland strijden om kampioen te worden. De competitie is ingedeeld in een senioren en een jeugd competitie verdeeld in verschillende klasse.

Judoschool Cees Veen heeft een senioren team in de 2e klasse en een jeugd team in de 1e klasse. Beide teams van JS Cees Veen wisten dit seizoen 2017/2018 het podium te behalen.

De junioren bestaande uit negen judoka’s van gewichtsklasse -27kg t/m -60kg hebben samen keihard geknokt om vanaf de 4e plaats(1e ronde) naar een podium plek te judoën. De junioren wisten van de drie finale wedstrijden twee wedstrijden te winnen wat genoeg was voor een verdienstelijke 2e plaats in 1e klasse jeugd judo competitie.

De judoka’s van het senioren team, bestaande uit 7 judoka’s van gewichtsklasse -55kg t/m +100kg, stonden vanaf de 1e ronde al op de 2e plaats. Het sterke senioren team heeft de 2e plaats goed verdedigt en hebben het competitie seizoen 2017/2018 ook afgesloten met een mooie 2e plaats in 2e klasse senioren judo competitie.

Het judo seizoen is hiermee nog niet afgelopen, er zijn voor de judoka’s van Judoschool Cees Veen nog flink wat wedstrijden in geroosterd, zoals het eigen Internationale Omring Judo Toernooi welke 26 en 27 mei 2018 wordt gehouden in De Goorn voor judoka’s vanaf jaargang 2011 tot en met de senioren. De inschrijving is al open, er zijn een aantal judoka’s van JS Cees Veen die zich al hebben ingeschreven. Wil jij ook mee doen, schrijf je dan tijdig in.

Dubbel Zilver Team JS Cees Veen 1

………………Teams JS Cees Veen  JUNIOREN & SENIOREN 2e ……………………

……………………… JUDOKA’S   GEFELICITEERD! ………………………………

Zilver & Brons DK -15

Zondag 18 maart 2018 werd het DK -15 gehouden in Beverwijk. Derek en
Tyrése (JS Appels) hebben zich geplaatst voor het NK in Leek, 7 april 2018.

Tyrése won de eerste partij met ippon. De tweede partij was een pittige, hij komt
achter te staan met wazari, hij probeert terug te komen, maar helaas. De derde partij gaat om brons, een spannende partij, met een mooie aanwijzing van Meester Cees maakt Tyrése de uchi-mata en wint de partij met ippon en heeft zijn 3e plek te pakken.

………….. Judoka’s gefeliciteerd! ………………..
A2
Tyrése 3e plaats

A1
Derek 2e plaats

 

Kaj 3e van Nrd.Holland

Wat hebben de judoka’s van JS Cees Veen hard geknokt om op het podium te komen dit weekend.

3e Kaj
Kaj van Elk 3e van Noord Holland

Beverwijk (11 maart ’18) Zondag werd de finale Noord Hollandskampioenschap A-pupillen gehouden in Beverwijk. Hier kwam in actie Frenky, Kaj en Xander (JS Appels). Het was knokken om de kruis finale te halen en dat was Frenky en Kaj gelukt, helaas niet voor Xander. In de kruis finale gaan Frenky en Kaj opnieuw de strijd aan  voor een podium plek. Kaj is 3e van Noord Holland geworden. Frenky is net 5e geworden van Noord Holland. Knap gedaan!

5e Max
Max 5e plaats NK -18

Tilburg (10 maart ’18) Zaterdag middag werd het NK -18 gehouden in Tilburg, waar Thomas en Max in actie kwamen.
Max ging goed van start, de eerste twee partijen won Max met ippon en de derde partij met wazari, hiermee bereikte hij de halve finale, helaas verloor Max de halve finale en ging toen door voor brons en kwam uit tegen Luca, zijn trainingsmaatje. Zij geven aan elkaar niets weg, kortom knokken knokken knokken. De definitieve beslissing valt dan ook pas in de golden score, waar Luca wint en 3e is geworden en Max 5e van Nederland, waar hij vorig jaar 7e van Nederland was, kortom een plaatsje omhoog voor Max.
Thomas judood sinds kort een gewichtsklasse hoger, -81kg. De eerste partij wint Thomas met een ippon, de tweede partij helaas verloren. De derde partij, een spannende partij, na flink knokken scoort Thomas een wazari en staat voor, hij vecht goed door om zijn punt te verdedigen, maar helaas ging in de laatste 10 seconde van de wedstrijd de volle punt naar de tegenstander.

TOPPERS, jullie allen hebben echt keihard geknokt, goed gedaan.

Frenky Kampioen

Er werd weer volop gejudood vandaag.
In Anna Paulowna werd de voorronde Noord Hollands kampioenschap gehouden. Daar kwamen negen judoka’s in actie. Zij allen gingen de strijd aan om een finale plek te bemachtigen voor het Noord Hollands Kampioenschap in Beverwijk.

A DK Frenky

Frenky is in gewichtsklasse -27kg kampioen geworden, Xander(-38kg) en Kaj(-30kg) beide 5e, zij gaan door naar de finale NH kampioenschap, welke zondag 11 maart plaats vindt in Beverwijk.

A DK 5e

In Wouw was Max te vinden op de judo mat, hij viel net buiten de prijzen(4e).
Het waren stevige partijtjes judo, waar hij weer van geleerd heeft.

Judoka’s goed gedaan op naar zaterdag en zondag a.s.,
want dan komen de judoka’s weer in actie.
>>> Zet ‘m op! <<<