Amerhaltoernooi

Zondag 23 september, voor Max zijn eerste toernooi dit seizoen. Het was vroeg opstaan, door de dichte mist reisde Max af naar het zuiden. Even na Utrecht trok de mist gelukkig weg. We kwamen ruim op tijd aan in Made, op naar de weegschaal, we hoorden in gang al dat ze erg streng zijn 0,2 te zwaar is overpoulen, Max ging nog maar even naar de wc, en wat een geluk Max is precies 42,0 kg, dat scheelt weer 2 uur wachten. Om 11:15 uur ging de eerste partijen van start. Max is de eerste partij uitgelood.

Al snel volgt de 2e ronde, Max moet effe zijn draai weer vinden, het is een onbekende tegenstander. De tegenstander van Max werd door zijn coach van links naar rechts overal heen gestuurd, maar Max blijft Max en zoekt zijn kansen, hier en daar nog wel slordig, maar Max wint zijn eerste partij met een wazari.

De 3e ronde is tegen een bekende, helaas verloopt de partij niet zoals Max vindt hoe had moeten zijn, over de gehele partij gezien had er shido’s moeten vallen en wazari’s, uit eindelijk verliest Max met een shido voor het niet aanvallen, vreemd want beide vielen heen en weer aan.

De 4e ronde, de tegenstander is onbekend, maar Max zit vol woede, maar blijft gelukkig Max en al snel scoort Max een wazari, uiteindelijk maakt Max 3 wazari’s en wint hiermee de partij. Een kruisfinale volgt dus alles ligt weer open dachten wij, maar op het laatste moment komt er geen kruisfinale en is Max 3e geworden.

Inmiddels schijnt de zon buiten en zijn wij huiswaarts gegaan. Op naar zondag 1 oktober, 1e ronde WFJJC team toernooi in Oosthuizen.

3e plaats