Open Friese Kampioenschappen

Zaterdag 24 juni 2017 was het voor Dave en Max het laatste judo toernooi voor dit seizoen 2016/2017. Zij zijn samen naar het Open Friese Kampioenschappen geweest in Gorredijk. De opkomst qua judoka’s voor dit toernooi was helaas een stuk minder dan andere jaren, maar dat mocht de pret niet drukken, Max en Dave gingen er volop tegen aan.

Rond de klok van 13:00 uur ging Max als eerste de strijd aan, hij zit in een grote poule waarvan één bekende judoka en de andere judoka’s zijn voor hem onbekend, dus maar even kijken hoe dat uitpakt. Dave en zijn vader hadden inmiddels ook een plekje op de tribune gezocht en genoten van de judo partijen. Max judood in totaal vier keer alle vier partijen gewonnen met ippon, welke met verschillende technieken zijn gemaakt, houtgreep, verwurging, spierbalworp en voetveeg. Met deze mooie prestaties is Max 1e geworden.

Dave ging in het blok na Max de judo strijd aan. Max heeft zijn judopak aangehouden en heeft Dave wat aanwijzingen gegeven, dat was super leuk om te zien hoe ze dat van elkaar aannemen. De eerste partij, Dave scoort al snel met een binnenwaartse haak een wazari. Na de maté volgt een tweede wazari waarna hij ook de tegenstander in de houtgreep neemt en hiermee wint Dave zijn eerste partij met ippon. Helaas verloopt de tweede partij anders, Dave krijgt geen kans om in te zetten, Dave zit klem, probeert nog wel de tegenstander naar achteren te sturen, maar had gewoon te weinig bewegingsruimte daarvoor en verliest de partij met ippon. Even bijpraten met Max en schakelen, gaat Dave de strijd aan met zijn derde tegenstander, Dave wil zijn worp maken maar de tegenstander houd hem af. Rond de 1,30 minuut staat Dave achter met een wazari en een shido, Dave schakelt en zet alles op alles en ja dan krijgt Dave zijn kans om de tegenstander naar achteren te sturen en scoort een ippon, super gedaan Dave. Op naar de vierde partij, Dave weet al snel de tegenstander met een voetveeg op de grond te krijgen goed voor een wazari met daarop volgend een houtgreep welke goed is voor ippon, Dave wint en gaat door naar de vijfde partij. De vijfde partij is spannend de partij wordt volledig uitgespeeld met enkel een shido voor Dave en dat bekend golden score, hoewel Dave wel een wazari had moeten krijgen. Met 15 seconde gejudood te hebben in de goldenscore maakt de tegenstander een spierbalworp op 2 knieën welke mislukt, Dave stapt over de tegenstander heen en maakt direct de verwurging, dan wordt er een wazari gegeven voor de tegenstander, heel vreemd. De winst was voor Dave, want de verwurging zat goed, maar de winst ging helaas naar de tegenstander. Dave is met vijf partijen gejudood te hebben 3e geworden. Dave top gedaan, we hopen je het volgend seizoen ook weer op verschillende wedstrijd matten te mogen zien judoën.