Open Beverwijkse

Zondag 11 juni 2017 werd het jaarlijkse Open Beverwijkse georganiseerd door Toradoshi. Rick en Max hebben meegedaan aan dit toernooi.

Rick judood (voor het eerst) in kg categorie -34kg. Rick ging als eerste van start in het 2e blok. Hij zit in een poule van 5 judoka’s en judood dus 4 keer, alle wedstrijden heeft Rick gewonnen en met deze mooie prestatie is Rick 1e geworden.

Max ging in het 4e blok van start, voor zijn poule wordt het afvalsysteem gehanteerd. In zijn kg categorie was een grote opkomst aan judoka’s. Max heeft 5 keer gejudood en heeft al zijn partijen gewonnen en is hiermee ook 1e geworden.

Mannen gefeliciteerd!

 

 

Brons voor Rick


Het Pinkster weekend brengen Max en Rick door op de wedstrijdmat in Echt.
Vrijdag middag zijn de mannen vertrokken naar Echt. Na een ritje file rijden, waren ze nog op tijd voor de weging. Max is op gewicht top, op naar het vakantiehuisje.

Zaterdag ochtend, de zon schijnt al lekker en ook de temperatuur ging “lekker omhoog”, afijn Max zou rond half 1 in de middag moeten starten, maar helaas, de wachttijd werd zo’n 3 uur en het is behoorlijk warm in de zaal. Max is de eerste ronde uit gelood.

De 1e partij wint Max met ippon. De 2e partij, de warmte begint de overhand te nemen, Max zoekt zijn moment om te score, maar helaas Max verliest de partij met 2x wazari. De 3e partij al snel scoort Max een wazari en zet direct de houtgreep in, deze wordt 3x kort verbroken, maar dan weet Max de houtgreep goed onder controle te krijgen en wint hiermee de partij met ippon. De 4e partij is een volle partij judoën, nou ja op 8 seconde na dan, want dan scoort Max een ippon, daarvoor had hij al een wazari gescoord. Max heeft het behoorlijk warm, zijn pak is gewoon nat, drinkt tussendoor en gaat door.

Er zit maar 1 partij tussen of Max moest alweer de mat op, een time out gevraagd, helaas werd het hem niet gegund, hij probeert te schakelen en gaat de mat weer op en zet alles op alles. De 5e partij wint Max met 3 wazari’s. Weer zit er 1 partij tussen of Max moest alweer de mat op, wederom om een time out gevraagd, dit keer is de scheidsrechter wat meegaander en krijgt Max iets langer de tijd voor een herstel, maar dat was gewoon tekort. De 6e partij verliest Max om door te mogen gaan voor de kruisfinale. Max heeft het TOP gedaan, maar je zag hem gewoon weg zakken en zijn judo stijl was ook totaal niet aanwezig, de snelheid de timing het ontbrak allemaal, ondanks dat super goed gedaan. We hoorde de volgende dag dat het zeker 35 graden was in de zaal, ons petje af voor alle judoka’s.

Zondag ochtend was het beurt aan Rick, gelukkig is de temperatuur “iets” gedaald en start Rick eerder op de dag, na 2 uur wachten. Rick zit in een poule van 6 judoka’s en het afvalsysteem wordt gehanteerd en dat is pittig voor -10 judoka’s.

De 1e partij start Rick tegen zijn bekende tegenstander uit Noord Holland, Rick weet er dit keer een shido uit te krijgen voor de tegenstander, Rick judood door maar wordt helaas omgegooid en verliest de partij met een wazari. Rick gaat door in de verliezersronde. De 2e partij is tegen een frans jongetje, Rick weet goed staande te blijven en scoort een wazari, een houtgreep wil net niet lukken zijn been zat klem. Rick judood de wedstrijd goed uit en wint. De 3e partij is binnen 10 seconde beslist ippon voor Rick, hij stampt met zijn voet op de mat van yes en loopt naar zijn plek om af te groeten. Op naar de 4e partij, ook weer tegen een bekende judoka uit Noord Holland, Rick staat geconcentreerd op de mat en volgt de aanwijzingen van Meester Bert op, Rick weet er 3 wazari’s uit te halen en wint hiermee de partij.

De 5e partij deze wedstrijd moet Rick winnen om door te kunnen gaan naar de kruisfinale. De tegenstander is druk Rick weet niet zo snel grip op hem te krijgen, maar na zo’n 30 seconde heeft Rick hem vast voor een spierbalworp, de eerste inzet mislukt, direct probeert Rick het nog een keer en ja die lukt welke goed is voor een ippon. Rick gaat door naar de kruisfinale, tussendoor heeft Rick water gedronken om vocht in zijn lijf te houden, want het was aardig warm geworden in de zaal. Rick kreeg gelukkig wel een paar keer een time out. Rick heeft de voorrondes goed gejudood.

De 6e partij is de kruisfinale en dit is een spannende strijd. Met nog geen 10 seconde gejudood te hebben scoort Rick een wazari met daarop volgend een houtgreep van 9 seconde, welke niet genoeg is voor een 2e wazari. De tegenstander wordt wilder en begint Rick in een rondje te slingeren hierdoor komt Rick op zijn billen terecht (vroeger kreeg je daar een koka voor) maar stom verbaasd dat we waren kreeg de tegenstander  een wazari hiervoor, vreemd. Het is nu gelijk spel, Rick krijgt aanwijzingen van Meester Bert en judood verder, want er moet nog gescoord worden wil Rick winnen, de spanning stijgt en ja Rick scoort een 2e wazari in de laatste 10 seconde en wint deze partij. Op naar de volgende partij, dachten we, want ineens horen we: Rick Stikkelorum van Judoschool Cees Veen is 3e geworden van de jongens -10 jaar -30 kg. Kortom Rick is klaar met judoën en ging naar het podium om zijn mooie bronse plak in ontvangst te nemen. (Eigenlijk kon Rick nog strijden voor een 2e plaats, maar de organisatie heeft het hierbij gelaten.)
Max en Rick jullie hebben het TOP gedaan! Op naar Open Beverwijkse a.s. zondag.