DK -15 Heren 3e plaats

Zondag 21 mei 2017 werd in de ochtend uren het DK Team toernooi gehouden in De Goorn. Het DK -15 heren team van Judoschool Cees Veen heeft daar ook aan meegedaan. Het team van Cees Veen is 3e geworden. Judoka’s jullie hebben hard geknokt, goed gedaan.

2e DAN voor Glenn

Glenn is geslaagd voor zijn 2e DAN. Samen met Thomas(UKE) hebben ze er hard voor getraind. Glenn gefeliciteerd!

 

 

Houvasttoernooi

Voor het eerst heb ik meegedaan aan het Houvasttoernooi, een groot Internationaal toernooi waar sterke judoka’s op afkomen. Van mijn gewichtsklasse doen er zo’n 50 judoka’s aan mee. Er zijn twee poules opgesteld waar het afvalsysteem voor wordt gehanteerd.

De eerste partij ben ik uitgeloot, na lang wachten ging ik pas echt van start met mijn 1e partij, helaas verlies ik deze partij, ik kan er veel overschrijven, maar dat laat ik maar even zo.

De 2e partij, de tegenstander is druk en pakt mij vreemd vast, het ging ook allemaal rommelig, ik was ook nog niet genoeg geschakeld van de eerste partij. Uiteindelijk weet ik er vier wazari’s uit te halen inclusief een blauwe oor(l)bel.

De 3e partij, de tegenstander is een flinke kop groter, de worpen willen niet lukken, maar toch krijg ik hem op de grond doorgestuurd en weet hem in de houtgreep te nemen en win hiermee de partij.

De 4e partij, een tegenstander die ik de laatste keer pas in de golden score om kreeg, maar dit keer had ik hem met 20 seconde om, goed voor een wazari, het judoën ging nu ook beter, tegen het einde van de wedstrijd weet ik nog een wazari te score, maar die wordt niet op het scorebord genoteerd, maar dat maakte niet meer uit, ik win de 4e partij.

De 5e partij, de tegenstander slinger ik alle kanten op maar hij weet toch telkens op zijn buik te vallen of er om heen te draaien, maar uiteindelijke krijg ik het voor elkaar om 2 keer tot een score te komen. De tegenstander wordt wilder in zijn spel, in de laatste seconde stormt hij op mijn af, ik vang hem op en hopla een ippon voor mij, gewonnen.
Om op het podium te komen, moet ik nog een partij winnen.

De tegenstander van de 6e partij is een lastige, valt niet aan en staat veel naar achteren. Uiteindelijk krijgt hij dan toch een shido en met deze stand gaan we de golden score in. In de golden score pak ik het anders aan door wisselend te gaan judoën inzetten en meenemen en na zeker 2 minuten gejudood te hebben in de golden score, score ik een wazari en met deze winst partij ben ik 3e geworden en uiteindelijk toch met een goed gevoel, met wat ijsklontjes tegen mijn oor(l)bel, huiswaarts gegaan.

Groeten, Max

Prijsuitreiking

Bloembollen Toernooi

Zaterdag 29 april werd voor de 41e keer het Bloembollentoernooi gehouden in Anna Paulowna. Er zijn vier judoka’s van JS Cees Veen hier  naar toe gegaan.

Rick ging als eerste van start, het was ook vroeg (06:30uur) staan voor hem, misschien wel even iets te vroeg, want zijn eerste twee partijen ging niet naar zijn zin, zijn eigen judo ritme kwam even niet opgang. Met een kleine “peptalk”, ging Rick de derde partij beter judoën, helaas verloor Rick wel de partij. Maar Rick hield z’n koppie erbij en wilde de laatste twee partijen toch winnen ondanks dat hij daarmee niet de kruisfinale zou halen, top van hem. En inderdaad, Rick wist de laatste twee partijen te winnen, beide met ippon.

In het tweede blok was het de beurt aan Marciano, Hij judood in de categorie -38kg, een grote opkomst in zijn categorie, er zijn vier poules, de beste twee van elke poule gaan door naar de kruisfinale. Marciano heeft sterke tegenstanders, hij weet zich goed staande te houden. Marciano maakt in een partij een drietal mooie tani otoshi’s, waar ook 3 wazar’s voor krijgt. Marciano gaat helaas niet door naar de kruisfinale.

In het derde blok kwamen de judoka’s Dave en Max in actie. Dave zit in een poule van vier judoka’s. De eerste partij verliest Dave, maar hij laat het er niet bij zitten. In de tweede partij laat hij dat ook zien, met een mooie o koshi scoort Dave een wazari en wint de partij. De derde partij is spannend, Dave zit dichtbij een score, maar strekt regelmatig zijn arm uit en krijgt er in totaal 2 shido’s voor, maar dan weet Dave zijn heupworp weer in te zetten en scoort een wazari met daarop volgend een houtgreep en wint de partij met ippon. Met één verlies partij en twee gewonnen partijen gaat Dave door naar de kruisfinale. Helaas lukt het Dave niet om de eerste en tweede te winnen. Dave eindigt op een vierde plaats.

Max zit in een poule van vijf judoka’s, ook voor hem geldt, zorgen dat je bij de beste twee eindigt om door te kunnen gaan naar de kruisfinale. De eerste partij is tegen een bekende sterke judoka. Het is altijd weer opnieuw zoeken naar die ene kans voor het maken van een goede worp. De wedstrijd eindigt met 0-0, de golden score wordt dan ook toegepast. In de golden score wist Max binnen 15 sec. een wazari te score en wint hiermee de partij. De tweede en derde partij wist Max met een ippon te winnen. De tegenstander van de vierde partij is ook weer een bekende, Max krijgt hem niet direct om, het is zoeken naar zijn kans. Uiteindelijk wist Max twee wazari’s te score en wint hiermee de partij. Met vier gewonnen partijen gaat hij als winnaar door naar de kruisfinale. De tegenstander van de eerste kruisfinale partij blokt behoorlijk en zet niet of nauwelijks in, een shido wordt hiervoor niet gegeven. Maar Max ziet dan zijn kans voor een veeg met doorsturen naar de grond en scoort een wazari, hiermee wint Max de partij en gaat door naar de finale. In de finale staat Max tegenover zijn trainingsmaat Luca op de mat, spannend want ze zijn aan elkaar gewaagt. Na ruim 2 minuten hard judoën scoort Max een ippon en wint de partij en heeft de eerste prijs behaald.

Judoka’s jullie hebben goed gevochten en zijn met veel ervaring rijker huiswaarts gegaan. Top gedaan! 

Actie fotos