Bartjestoernooi

Bartjes toernooi

Vrijdag middag zijn Max en Rick afgereisd naar het oosten van het land, om zaterdag ochtend mee te kunnen doen aan het Bartjes toernooi. Het toernooi werd dit jaar in een andere nieuwe grote sporthal gehouden in Assen. Er werd gejudood op 12 matten en er kwamen ruim 800 judoka’s op af.

Max ging als eerste van start, voor hem wordt het afval systeem gehanteerd, hij judood in totaal 4 partijen, hij verliest één partij en is tweede geworden. Rick zat in het 2e blok. Rick zit in een poule van 6 judoka’s, hiervoor is het poulesysteem gehanteerd. Rick judood 5 keer, hij verliest ook één partij, gelukkig won Rick de laatste partij met ippon en heeft hiermee de meeste judo punten verzameld en is kampioen geworden. De broertjes Stikkelorum zijn met een mooie medaille huiswaarts gegaan.

Max & Rick Bartjestoernooi 2017

NK -18 Ryan 3e

Ryan 3e NK -18

Zaterdag 8 april 2017 werd het NK-18 gehouden in Leek. Ryan judood in de -90kg en is 3e geworden. Hij heeft 1 partij verloren en wist zich in de herkansing goed terug te knokken voor een bronzen plak. Ryan gefeliciteerd!

Meester Bert deed zaterdag scheidsrechters examen op het NK -18 en slaagde voor de nationale licentie, het hoogste scheidsrechters niveau van Nederland! Meester Bert zal voortaan de felbegeerde oranje badge op zijn jasje dragen.  Bert Gefeliciteerd!

Rick 1e – Soeverijncup

Voor het eerst ben ik, Rick, en mijn broer Max naar Lommel afgereisd voor de Soeverijn Cup. Zaterdag ochtend zijn we vertrokken en ‘s middags begon ik op tijd met mijn wedstrijd. Ik zit in een poule van vier judoka’s welke allemaal rond de 30,5 à 31kg waren, dus dat wordt pittig ik ben zelf wat lichter. Mijn coach was Max, wel leuk want dan mag hij op de coach stoel zitten.

De eerste partij, misschien was ik wel een beetje zenuwachtig want deze partij verloor ik met 2 wazari’s en dat was niet nodig en dat vertelde mijn coach ook wel even, oké dat moet anders, met zijn aanwijzingen ging ik de tweede partij anders aanpakken. In het begin lukte dat nog niet, ik kwam zelfs bijna in een houtgreep. Direct na de maté pakte ik mijn tegenstander goed vast en zette goed voor in geef nog een haakje en hup ippon gewonnen. Op naar de derde partij.

De derde partij, ik zet in maar struikel over de voet van de tegenstander en val achterover en krijg een wazari tegen, een maté volgt. Ik luister even naar mijn coach knik ja en ga er weer voor, ik zet weer in maar niet goed genoeg duw de tegenstander dan naar achteren met een binnenwaartse been haak erbij en ja wazari voor mij, het is weer gelijk spel. Ik blijf aanvallen, de tijd begint nu te dringen en ja met 21 seconde nog op de klok scoor ik weer een wazari en win ook de derde partij.

Samen met Max kijken we wat de andere doen, Eén partij hebben we even gemist, kortom ik ben 2e of 1e. De uitslag is bekend, de prijs uitreiking vindt op de mat plaats per poule op een rij. Diegene die als eerste wordt opgeroepen is 1e en daarna 2e etc. En ja ik wordt als eerste opgeroepen en ben dus op judo punten 1e geworden. De prijs wordt uitgereikt door een top judoka van België, zij is 3e geworden op de Olympische Spelen dat is wel even speciaal.

Zondag ochtend is het de beurt aan mijn broer, hij zit in een grote poule met judoka’s, het Braziliaans systeem wordt toegepast, dat houdt in blijven winnen, verlies je dan moet je hopen dat je tegenstander blijft winnen tot de halve finale dan mag je nog een keer judoën in de herkansing voor een 3e plaats. De eerste partij gaat moeizaam bij Max maar wint de partij nipt, met nog 4 seconde op de klok scoort Max een wazari. De tweede partij komt niet tot score, Max gaat de golden score in met 2 shido’s, de derde shido volgt in de golden score, hiermee verliest Max de tweede partij. Een herkansing zit er helaas niet in voor Max. Erg jammer, hij had gewoon zijn dag niet.

Volgende week gaan we naar Assen en daar gaan we samen er weer tegenaan.

Groeten, Rick.

Soeverein Cup 2017 Af groeten

Ontwikkelingstoernooi deel 3

Vandaag werd het laatste deel van het Ontwikkelingstoernooi gehouden voor dit seizoen. In totaal zijn er 12 judoka’s van JS Cees Veen hier naar toe gegaan en hebben flink geknokt voor een podium plek. Zie hieronder het verslag van Daan en Rick.

Daan : Zondagmiddag in Anna Paulowna, Daan geeft op de heenweg aan dat hij de weg inmiddels wel kan dromen. Dat is ook te zien aan de partijtjes die Daan doet, hij voelt zich thuis en laat dit op de mat zien. Hij zit in een hele kleine poule (2 man), dus de heren vechten het onderling in 3 wedstrijden uit.
Eerst wedstrijd laat Daan een kant van zichzelf zien die we nog niet vaak gezien hebben, fel aanvallend en mooi rechtop judoën Even zoeken maar dan vindt Daan een ruimte gooit zijn tegenstander op zijn zij en legt hem meteen 20 seconden in een houdgreep.
Tweede partijtje is eigenlijk een kopie van de eerste. Daan heeft vertrouwen getapt uit zijn eerste partijtje.
In de derde en laatste partij weet Daan zelfs zijn heup erin te gooien en meteen een ippon te scoren.

Daan blij met een verdiende gouden plak via de voor hem inmiddels zo bekende weg naar huis.

Daan Ontw

Rick: Ik hoefde niet al te vroeg op te staan om op tijd in Anna Paulowna te zijn en dat was wel fijn. Ik heb er zin in, de eerste partij ging ook super snel binnen 6 sec. had ik mijn tegenstander om met een spierbalworp welke goed is voor ippon.
De tweede partij, oeps wat is die jongen groot geworden, maar goed ik ging er volop in en probeerde mijn spierbalworp, maar nee dat lukte niet, hij is toch echt groot en een tikkeltje zwaarder, deze partij verlies ik met ippon.
De derde partij win ik met een houtgreep welke goed is voor ippon.
De vierde partij, de tegenstandster is druk ,dus ik moet wel rustig blijven en goed kijken wanneer ik kan inzetten. Ik score 2 keer een wazari en win hiermee de partij. Om 2e te worden moet ik de laatste partij winnen.
De vijfde partij, de tegenstander is even wat groter, maar ik maak gewoon mijn eigen worpen om te score en dat lukt 3x keer(3x wazari), de tegenstander werd wel verdrietig en dat vond ik niet zo leuk dus judo ik een tandje rustiger, wel stom want toen score de tegenstander een wazari, niet meer doen dus, gewoon stevig blijven judoën. Ik win ook de vijfde partij.
Met vier partijen gewonnen te hebben en één verloren ben ik 2e geworden.
Ontwikk deel 3

Groeten,  Daan en Rick

 

Open Capelse

Vandaag werd voor de 15e keer de Open Capelse gehouden in Capelle a/d IJssel. Ik heb al een paar keer meegedaan aan dit toernooi, waar sterke judoka’s op af komen, maar kwam telkens net niet op het podium, kortom ik ga gewoon weer opnieuw de strijd aan. We waren iets te vroeg van huis gegaan, foutje van moeders, maar dat los je op door een potje te gaan kaarten en voor je het weet sta je al op de mat.

Er zijn 4 poules waar de beste 3 judoka’s van door gaan naar de kruisfinale. De eerste ronde ben ik uitgeloot. De tweede ronde is een pittige partij, de aanvallen gaan over en weer tot een punt of een shido komt het niet, kortom gelijkspel en gaat de golden score van start. Na ruim 2,30 minuten judoën weet ik de tegenstander in een verwurging te krijgen en win ik de partij met een ippon. De derde ronde is sneller beslist, deze win ik ook met verwurging, ippon.

Als winnaar van de poule ga ik door naar de kruisfinale. De eerste partij, de tegenstander is weer eens groot, maar dat maakt niet uit ik val gewoon lekker aan. Tot het score van een punt komt niet, alleen een shido voor mij en wat bloed op de mat, tand door de lip en daar bleef het dan bij, dus de golden score werd weer toegepast. Om in de finale te komen moet ik deze partij winnen, na zo’n 3 minuten judoën in de golden score maakt de tegenstander een foute inzet waardoor ik hem door kan sturen naar de grond en score hiermee een wazari en win de wedstrijd. Op naar de finale. De finale, de tegenstander heb ik zien judoën, maar zelf nog niet als tegenstander gehad, ik moet hem goed vastpakken en de wedstrijd opbouwen naar mijn moment en dat is 2 keer gelukt, ik score 2 maal een wazari en speel de partij goed uit en win de finale.

Na jaren daar niets gewonnen te hebben ben ik vandaag met een mooie gouden plak naar huis gegaan.

Morgen is het de beurt aan mijn broertje Rick, hij gaat naar Anna Paulowna voor de laatste ronde Ontwikkelingstoernooi. In totaal gaan er 12 judoka’s daar naar toe van Judoschool Cees Veen. Judoka’s zet ‘m op.

Groeten, Max

1e Max