Bartjestoernooi

Bartjes toernooi

Vrijdag middag zijn Max en Rick afgereisd naar het oosten van het land, om zaterdag ochtend mee te kunnen doen aan het Bartjes toernooi. Het toernooi werd dit jaar in een andere nieuwe grote sporthal gehouden in Assen. Er werd gejudood op 12 matten en er kwamen ruim 800 judoka’s op af.

Max ging als eerste van start, voor hem wordt het afval systeem gehanteerd, hij judood in totaal 4 partijen, hij verliest één partij en is tweede geworden. Rick zat in het 2e blok. Rick zit in een poule van 6 judoka’s, hiervoor is het poulesysteem gehanteerd. Rick judood 5 keer, hij verliest ook één partij, gelukkig won Rick de laatste partij met ippon en heeft hiermee de meeste judo punten verzameld en is kampioen geworden. De broertjes Stikkelorum zijn met een mooie medaille huiswaarts gegaan.

Max & Rick Bartjestoernooi 2017

Rick 1e – Soeverijncup

Voor het eerst ben ik, Rick, en mijn broer Max naar Lommel afgereisd voor de Soeverijn Cup. Zaterdag ochtend zijn we vertrokken en ‘s middags begon ik op tijd met mijn wedstrijd. Ik zit in een poule van vier judoka’s welke allemaal rond de 30,5 à 31kg waren, dus dat wordt pittig ik ben zelf wat lichter. Mijn coach was Max, wel leuk want dan mag hij op de coach stoel zitten.

De eerste partij, misschien was ik wel een beetje zenuwachtig want deze partij verloor ik met 2 wazari’s en dat was niet nodig en dat vertelde mijn coach ook wel even, oké dat moet anders, met zijn aanwijzingen ging ik de tweede partij anders aanpakken. In het begin lukte dat nog niet, ik kwam zelfs bijna in een houtgreep. Direct na de maté pakte ik mijn tegenstander goed vast en zette goed voor in geef nog een haakje en hup ippon gewonnen. Op naar de derde partij.

De derde partij, ik zet in maar struikel over de voet van de tegenstander en val achterover en krijg een wazari tegen, een maté volgt. Ik luister even naar mijn coach knik ja en ga er weer voor, ik zet weer in maar niet goed genoeg duw de tegenstander dan naar achteren met een binnenwaartse been haak erbij en ja wazari voor mij, het is weer gelijk spel. Ik blijf aanvallen, de tijd begint nu te dringen en ja met 21 seconde nog op de klok scoor ik weer een wazari en win ook de derde partij.

Samen met Max kijken we wat de andere doen, Eén partij hebben we even gemist, kortom ik ben 2e of 1e. De uitslag is bekend, de prijs uitreiking vindt op de mat plaats per poule op een rij. Diegene die als eerste wordt opgeroepen is 1e en daarna 2e etc. En ja ik wordt als eerste opgeroepen en ben dus op judo punten 1e geworden. De prijs wordt uitgereikt door een top judoka van België, zij is 3e geworden op de Olympische Spelen dat is wel even speciaal.

Zondag ochtend is het de beurt aan mijn broer, hij zit in een grote poule met judoka’s, het Braziliaans systeem wordt toegepast, dat houdt in blijven winnen, verlies je dan moet je hopen dat je tegenstander blijft winnen tot de halve finale dan mag je nog een keer judoën in de herkansing voor een 3e plaats. De eerste partij gaat moeizaam bij Max maar wint de partij nipt, met nog 4 seconde op de klok scoort Max een wazari. De tweede partij komt niet tot score, Max gaat de golden score in met 2 shido’s, de derde shido volgt in de golden score, hiermee verliest Max de tweede partij. Een herkansing zit er helaas niet in voor Max. Erg jammer, hij had gewoon zijn dag niet.

Volgende week gaan we naar Assen en daar gaan we samen er weer tegenaan.

Groeten, Rick.

Soeverein Cup 2017 Af groeten