WFJ(J)C-ers vallen in de prijzen

In Beverwijk vond vandaag de slotronde plaats van het competitie seizoen 2016/2017.

De WFJJC-ers gingen in het ochtend blok van start. Het team van Cees Veen(CV) hebben 4 wedstrijden gejudood. De eerste wedstrijd ging super goed van start, zij wonnen met 8-1 van Nijhof. De judoka’s zijn gedreven en gaan goed door met het score van match punten. De tweede wedstrijd is tegen het team Toradoshi, ook deze wedstrijd weet het team van CV te winnen met 6-3. De derde wedstrijd is tegen Salomons, de judoka’s judoën sterk door en weten ook Salomons te verslaan met 6-3. Na drie wedstrijden gejudood te hebben stond tussenstand op een 2e plaats voor het team van CV. Nog één wedstrijd te gaan tegen Gietelink. Deze wedstrijd was echt spannend zo staat het team achter en zo wisten ze de achterstand weer goed te maken maar het was helaas net niet voldoende voor een vierde winst partij voor het team CV. Wel goed van het team CV om door te blijven vechten. Met 3 gewonnen wedstrijden en één wedstrijd te hebben verloren is het wachten op de uitslag. En dat is dan wel even super spannend, want het was een 3e of een 4e plaats, maar het Team van Cees Veen had 22 match punten meer dan Gietelink en is het TEAM VAN CEES VEEN 3e geworden een wel verdiende mooie 3e plaats. Jullie hebben dit seizoen goed door geknokt om bij de beste 3 te eindigen TOP  GEFELCITEERD!

Slotronde 26 mrt 2017

‘s Middags gingen de senioren(WFJC-ers) van start. Het team van Cees Veen I en II weten alle partijen te winnen. Het team van Cees Veen I in de 1e klasse is op een 4e plaats geëindigd. Het 2e team van Cees Veen is KAMPIOEN geworden en gaan het volgend seizoen judoën in de 2e klasse.  JUDOKA’S   TOP  GEFELICITEERD!

WFJC 2016 2017

DK A Pupillen & BK -15

A Pup

3e plaats Daan Ebbers – Noord Hollandskampioenschappen

Zaterdag 11 maart 2017 zijn er judo wedstrijden in Beverwijk voor de A Pupillen Noord Holland Kampioenschappen en Bondskampioenschappen -15 in Tilburg. De broers Rick en Max waren vandaag ook op de wedstrijd mat te vinden, Rick in Beverwijk en Max in Tilburg. Helaas konden ze vandaag niet naar elkaars wedstrijden live kijken, maar om toch op de hoogte te blijven van elkaars partijen is er gelukkig nog de sms. Zie hier het verslag van Max en Rick.  

Max: Het was vroeg opstaan, om 06:15 uur verlieten we Edam om af te reizen naar het zuiden. We waren ruim op tijd. Even in de rij moeten staan voor de start kaart en toen door naar de weging en even een plekje gezocht op de tribune voor moeders en toen ben ik de mat op gegaan. Ik judo op mat 1 en start tegen een onbekende judoka uit Arnhem. Ik heb mijn tegenstander goed vast en zoek mijn kans en ja ik zet in voor mijn worp en hij gaat om, goed voor een wazari en een 2e wazari volgt na ongeveer een minuut verder te hebben gejudood. De 3e wazari vlak voor het einde wordt weg gehaald. De eerste partij win ik met 2 wazari’s. De tweede partij, vorige week stond ik ook tegen over hem, nu met goede aanwijzingen meegekregen te hebben, ging ik de strijd opnieuw aan. De eerste shido valt voor de tegenstander, ik blijf in beweging maar val effe te weinig aan en krijg een shido, we staan nu gelijk, het einde nadert (nog 17 sec.) en oe een misser ik verlies met ippon. Ik ga door naar de verliezersronde en moet effe schakelen. De derde partij is keihard judoën, met 3 minuten gejudood te hebben blijft het 0-0, de golden score volgt met nog net geen minuut gejudood te hebben in de golden score stuur ik de tegenstander op de grond door welke goed is voor een wazari, ik ga door naar de vierde partij. In de vierde partij judo ik tegen de nummer 3 van Noord Holland, ik val goed aan, er vallen 2 shido’s voor de tegenstander en later 1 voor mij. Met nog 25 seconde op de klok te hebben staan, zie ik mijn kans en ja ippon. Op naar de vijfde partij, ik wil deze winnen maar het loopt helaas anders af, de tegenstander heeft 2 shido’s en ik niets en zo starten we de golden score, ik zet alles op alles het gaat over en weer een shido volgt dan toch voor mij, ik ga door, de vermoeidheid treedt op, ik blijf door vechten, na zo’n 3 minuten golden score maak ik een mis stap en val en wordt doorgeduwd en verlies de partij met een wazari, bale. Het is mijn eerste NK en ik had geen idee hoever ik zou komen, het liefst sta je op het podium, maar ik ben blij met mijn 7e plaats in de -42kg van Nederland en ben met veel ervaring rijker huiswaarts gegaan. Tussen mijn wedstrijden door kreeg ik te horen dat ook Rick keihard zijn best deed voor een podium plek, zie hier zijn verslag. 

Rick: Ook voor mij was het op tijd vertrekken, samen met me Pa ben ik met de bus, trein en per fiets afgereisd naar Beverwijk. Rond de klok van 10:00 uur ging de wedstrijden van start. De eerste partij judo ik tegen een bekende judoka, ik val goed aan, de tegenstander krijgt weinig tot geen kans om een worp te maken, helaas maak ik twee fouten wat twee shido’s betekent voor mij en dat is net één shido teveel want hiermee verlies ik de partij. Op naar de verliezersronde. De tweede partij, een sterke tegenstander, helaas sta ik al snel achter met een wazari, ik blijven vechten. Er volgt een shido voor de tegenstander. Met nog 41 seconde op de klok te hebben staan, moet ik score, ik blijf aanvallen om me worpen te maken en met 8 seconde op de klok pak ik de tegenstander vast en duw hem achteruit en score een wazari en win de partij. De derde partij, al snel sta ik voor met een wazari, ik judo door voor nog een worp, maar ik maak een fout en krijg een shido. De tegenstander krijgt mij om welke goed is voor een wazari en kom ik achter te staan. Dan maakt de tegenstander een fout en ook hij krijgt een shido en staan we nu gelijk, ik zet alles op alles maar helaas het lukt me niet om nog een worp te maken. Ik verlies de partij op scheidsrechters beslissing. Vorig jaar was het me niet gelukt om in de finale van Noord Hollandskampioenschappen te komen en nu wel, ik heb keihard geknokt voor een podium plaats, maar helaas het is niet gelukt. Ik heb veel geleerd en weet wat ik moet verbeteren. Volgende week ben ik weer in Beverwijk voor het DK A Team toernooi, samen met mijn judo maatjes gaan we keihard knokken voor een podium plek.

Uitslag : DK A Noord Hollandskampioenschappen, Daan Ebbers 3e, William v Leeuwen en Kayrone Sas(JS Appels) 5e en Rick Stikkelorum 7e.

BK -15, Max Stikkelorum 7e. 

JUDOKA’S  GOED GEDAAN, GEFELICITEERD

 

 

4 Judoka’s naar DK A Finale

Mooie judo prestaties in Anna Paulowna. In totaal zijn er 13 judoka’s afgereisd naar Anna Paulowna voor de voorrondes van Noord Hollandskampioenschappen.

In het 1e blok kwamen de judoka’s Daan, Dylan, Kay, Yuan, Karel, Frencky en Felix in actie. Zij allen hebben hard geknokt, het is helaas niet gelukt om bij de beste vijf te eindigen, Yuan is 6e geëindigd en staat reserve.

In het 2e blok was het de beurt aan William, Daan, Kayrone, Myrza, Sabine en Rick. Sabine en Myrza eindigde niet bij de eerste 2 in poule ronde om door te gaan naar de kruisfinale. William zit in een poule van 3 judoka’s, hij is 3e geworden en gaat door naar de finale. Daan en Kayrone judoën in dezelfde gewichtsklasse (-38kg) zij zitten in een poule van 3 judoka’s. Daan wint 2 partijen, Kayrone wint 1 partij. Daan is 1e geworden en Kayrone (JS Appels) is 2e geworden, beide gaan ook door naar de finale. Rick judood in gewichtsklasse -30kg. In de poule ronde wint Rick 3 partijen en gaat als winnaar door naar de kruisfinale. Helaas verliest Rick de 1e wedstrijd met een wazari, maar hij maakt het weer goed in zijn 2e finale wedstrijd en wordt hiermee 3e en gaat ook door naar de finale in Beverwijk a.s. zaterdag.

Judoka’s TOP gedaan, gefeliciteerd!

 

Internat.Toernooi Ingelmunster

Zaterdag ochtend(4 maart 2017) was ik op de wedstrijd mat te vinden in het plaatsje Ingelmunster in België. Ik zit in een poule van 14 judoka’s en ik ben als enige Hollander in de poule, de andere zijn nl. allemaal Belgen, niet zo vreemd natuurlijk. Het afval systeem werd gehanteerd, kortom ik moet blijven winnen.

De 1e partij is snel beslist, deze win ik binnen 30 sec. judoën met ippon.

De 2e partij, de tegenstander is een drukke judoka die graag met 1 hand judood en flink afstand houd, hij krijgt dan ook 2 shido’s gedurende de wedstrijd. Met nog zo’n 45 sec. op de klok te hebben staan weet ik hem om te krijgen, welke goed is voor een wazari en hiermee win ik de 2e partij.

De 3e partij is de halve finale, de tegenstander is vrij lang maar buigt flink naar beneden met zijn bibs naar achteren, het is even zoeken maar dan krijg ik hem mooi sturend naar de grond goed voor een wazari en direct ook in de houtgreep genomen en win hiermee de partij met ippon.

De 4e partij is de finale, ik judo tegen een sterke Belg en zet alles op alles maar helaas ik beland zelf in een houtgreep en verlies de partij. Met 3 gewonnen wedstrijden en één te hebben verloren ben ik 2e geworden.

Morgen(5 maart 2017) komt mijn broertje Rick in actie op de wedstrijd mat in Anna Paulowna voor de voorrondes van het Noord Hollandskampioenschappen samen met nog 12 andere judoka’s van Meester Cees Veen. Judoka’s zet m op!

Groeten, Max

2e plaats Ingelmunster

Afvalsysteem