WFJJC 4e ronde

Zondag 19 februari 2017 werd de 4e ronde WFJJC gehouden in Landsmeer.
Het team van JS Cees Veen gaat goed van start en wint overtuigend van Gietelink.
De 2e wedstrijd is tegen Landsmeer, helaas verloren. De 3e wedstrijd is tegen
Krommenie, deze partij wint JS Cees Veen net niet.
De judoka’s hebben flink geknokt om zoveel mogelijk punten binnen te halen,
judoka’s goed gedaan jullie staan nog op de 3e plaats. Zondag 26 maart 2017 vindt de finale WFJJC plaats in Beverwijk. Daar zal het team van JS Cees Veen 4 keer in actie komen.

Tussenstand

De mooie actie foto’s zijn gemaakt door Geert.

Ontwikkelingstoernooi

Vandaag werd het 2e deel Ontwikkelingstoernooi gehouden in Anna Paulowna. Van Judoschool Cees Veen zijn er 8 judoka’s die hier aan mee hebben gedaan en zij allen hebben hard geknokt om op het podium te komen.

Ontw toernooi deel 2 12 feb 2017

Verslagje van Rick: Omdat het had gesneeuwd zijn we op tijd weg gegaan, maar goed ook want hoe noordelijker we reden hoe meer sneeuw we tegen kwamen. Het 1e blok was op tijd klaar, dus begon mijn blok ook direct na de weging. Ik zit in een poule van 6 judoka’s, ik moet dus 5 keer judoën. De 1e partij win ik met ippon. De 2e partij lette ik niet op en werd ik omgegooid goed voor een wazari en direct in een houtgreep genomen, gelukkig wist ik uit de houtgreep te komen en kon ik mijn achterstand weer goed maken door 3 wazari’s te score en uiteindelijk een ippon voor de houtgreep. De 3e partij kom ik weer met een wazari achter te staan, maar dit maakte ik weer goed door het maken van een spierbalworp goed voor een ippon en win hiermee de partij. De 4e partij en 5e partij win ik ook met ippon. Door 5x met ippon te winnen ben ik 1e geworden. Met een voldaan gevoel heb ik de terug reis naar huis even mijn oogjes dicht gedaan. Op naar de competitie ronde welke a.s. zondag wordt gehouden.

Ook waren Karel, Danilo en Kevin in het 2e blok op de wedstrijd mat te vinden in Anna Paulowna. Ook zij hebben keihard gestreden voor hun medaille. Karel zit in een poule van 6 judoka’s, hij heeft 1 wedstrijd verloren en de rest gewonnen en is ook 1e geworden. Melanie zat in het 1e blok en is 3e geworden. Daan zat in het blok na Rick en heeft ook goed geknokt, helaas is er bij de prijsuitreiking iets verkeerd gegaan, en ging hij uiteindelijk met de 2e plaats naar huis.

Het was een leerzame dag vandaag voor de judoka’s. Judoka’s TOP gedaan!

Was jij er vandaag niet bij, maar wil je het 3e deel 2 april 2017 wel meedoen met het Ontwikkelingstoernooi, geef je dan snel op via wedstrijdorg@judoschoolceesveen.nl met daarin vermelden, je naam, geboortedatum, exacte gewicht, kleur band en slip.

WFJC & Crocodilles Toernooi

Zaterdag 4 februari 2017 waren de judoka’s van Cees Veen weer actief op de wedstrijdmat. Zo waren Rick en Max afgereisd naar Osnabrück voor het Crocodilles Toernooi en de WFJC team 1 en 2 JS Cees Veen waren op de wedstrijd mat in Zaandam en Avenhorn te vinden.

Het team 1 JS Cees Veen(1e klasse) Team 1e klasse

Tegen Frits vd Werff 6-8 net verloren, van Bos Judo en Bushido gewonnen, hiermee is het team een plek gestegen.

Team 2 JS Cees Veen (3e klasse)Team 3e klasse

Het team in de 3e klasse gaan super, met 3 gewonnen wedstrijden blijven ze 1e staan in het klassement. Op naar de finale in Beverwijk.

Crocodilles Toernooi

Het Crocodilles Toernooi is een pittig toernooi waar veel judoka’s op af komen vanuit verschillende landen, zoals bijvoorbeeld ook Rusland en Korea waren aanwezig. Het Braziliaans systeem wordt gehanteerd voor alle leeftijdsklasse, dat betekent dat je zeker 4 partijen moeten winnen voor een troost ronde of als jouw tegenstander alles blijft winnen, dan maak je nog kans op een 3e plaats.

Rick was de eerste ronde uitgeloot en kwam de 2e ronde in actie en dat ging super. Al snel kwam hij voor te staan met een wazari en kort daarop nam hij de inzet van de tegenstander over en scoorde een mooie ippon. De 3e ronde kwam Rick achter te staan met een wazari, maar hij liet het er niet bij zitten en ging door, Rick draait in voor een spierbalworp en valt dan naar voren op de grond, au dat deed even pijn, EHBO(3 man sterk) erbij en die kletsen wat in het Duits tegen Rick, maar Rick begrijpt er niets van, vanaf de zij kant geven we aan dat hij door gaat met judoën, maar de scheidsrechters en de EHBO-ers luisteren niet. Helaas Rick mag niet verder judoën en zijn tegenstander wint de partij hierdoor en gaat verder. Maar helaas verliest de tegenstander de 4e ronde en dat betekent dat Rick er definitief uit ligt.

‘s Middags ging Max van start en zit ook, net als Rick, in een grote pool. De 1e partij ging goed, snel staat Max met een wazari voor en met een minuut gejudood te hebben wint Max de partij met een ippon. De 2e partij was binnen 30 sec. beslist Max wint met een ippon. De 3e partij, een spannende partij, Max is even niet oplettend wordt omgegooid en staat een wazari achter, met de nieuwe wedstrijd regels wordt het flink terug vechten om voor te komen staan, kortom zorgen dat je met 2 wazarí’s voor komt te staan dan zou Max winnen. De shido’s gaan heen en weer, en yes met nog 45 sec. op de klok te hebben staan scoort Max een wazari en staat het weer gelijk. Om niet de golden score in te gaan moet Max nog 1 keer score en dat doet ie 2e wazari, de laatste 18 sec. goed uitgespeeld, pffff dat was wel spannend. Op naar de 4e partij, de tegenstander hebben we zien judoën een druk mannetje. Binnen 10 sec. scoort Max zijn wazari en dan de partij goed uitspelen, maar helaas vliegen de shido’s om je oren, waarvan ook 1 onterecht, met 3 shido’s op het bord verliest Max de partij. De troost ronde volgt nu voor Max, helaas verloopt deze partij niet eerlijk, Max maakt in totaal 4 worpen wat goed voor een wazari zou zijn, maar krijgt geen enkele wazari en verliest de partij in de golden score met een shido. Hiermee is Max 5e geworden.

Judoka’s jullie allen hebben TOP gejudood het weekend.