Jutterstoernooi & Dutch Open

Zondag 15 januari 2017 waren de judoka’s van Cees Veen weer op de wedstrijdmat te vinden en wel een aantal judoka’s in Den Helder voor het Jutterstoernooi en één judoka in Eindhoven. Judoka’s hebben goed geknokt en zijn met mooie prijzen en vooral met ervaring rijker naar huis gegaan.
Bij het Jutterstoernooi in Den Helder zijn Oliwier, Chanika, Tyrése en Daan 1e geworden, Amber 2e en Daan 3e. Judoka’s gefeliciteerd TOP gedaan!

Max is afgereisd naar Eindhoven voor het Dutch Open. Bij dit toernooi hanteren ze het Braziliaans afvalsysteem, wat inhoud als je de eerste partij verliest, kun je nog een herkansing krijgen als je tegenstander blijft winnen(ik dacht zeker 2 partijen) anders is het einde oefening. Max zit in een poule van 63 judoka’s, zijn doel was om zo ver mogelijk te komen, kortom verder dan vorig jaar.

De eerste partij is tegen een Belg, met 20 sec. gejudood te hebben scoort Max een Wazari en de tegenstander heeft inmiddels 2 shido’s gekregen(buiten de maten lopen + niet aanvallen). Dan ziet Max zijn kans voor een verwurging, hij heeft de pakking goed vast trekt nog extra aan en yes Ippon voor Max.
Tweede partij, de tegenstander komt uit Noord Holland, maar nog nooit tegen gejudood. Halverwege de partij is er nog geen enkele punt gevallen, maar dan tikt Max één been van de tegenstander opzij en werkt direct verder met het andere been en stuurt hem mooi door, goed voor een Wazari. Max speelt goed door, krijgt tussendoor nog een shido, maar dat maakt niet uit. Max wint en gaat door naar de 3e partij en wat voor één, zo die is super spannend. Met nog zo’n 1.30 min. op de klok komt Max achter te staan met een Wazari, maar Max houd z’n koppie d’r goed bij en judood verder. Vlak na de maté scoort Max een Yuko en heeft inmiddels ook een shido gekregen. Max vecht door tot het eind en ja met 13 sec. nog te gaan scoort Max een Wazari en staat nu voor. Op het nippertje wint Max en gaat door naar de halve finale. De halve finale tegen een bekende uit Noord Holland, helaas verliest Max deze partij met een shido. Max gaat nu door voor een 3e plek, dus deze laatste partij moet hij winnen. Max judood tegen een Belg, na een minuut judoën krijgen ze alle twee vlak na elkaar een shido, kortom nog steeds gelijk spel. Dan maakt Max in eens een mooie inzet en duwt de tegenstander naar achteren, een maté volgt, de yuko komt niet op het bord te staan…, maar dan toch wel, dit na het terug zien van de beelden krijgt Max een yuko en staat nu voor. Met nog 30 sec. te gaan krijgen ze beide een shido erbij, al snel krijgt Max nog een shido, nu moet Max oppassen met zijn 3 shido’s. Gelukkig gaat Max zijn aanval weer inzetten en scoort dan op de laatste 10 sec. een Ippon en hiermee wint Max en is 3e geworden.
Vorig jaar ging hij na 1 partij judoën naar huis en nu is hij 3e. Het was vandaag knokken en goed je koppie erbij houden. Zijn ouders en broertje zaten met kromme tenen te kijken, zo spannend.

Prijs uitreiking 1 Prijs uitreiking 2

Judoka’s gaan goed van start

De judoka’s van Judoschool Cees Veen gaan het nieuwe jaar goed van start. Het afgelopen weekend zijn er judoka’s naar Den Helder geweest voor het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi en twee judoka’s zijn afgereisd naar België voor een Internationaal toernooi Trofee van de Donderslag.

De judoka’s hebben mooie worpen laten zien, kortom goed gejudood, zo zijn Dave, Rick en Max met de 1e prijs naar huis gegaan. Judoka’s gefeliciteerd! Zie hier onder hun verslag en foto’s.

Nieuwjaarstoernooi 2017

Op zondag 8 januari 2017 werd het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi georganiseerd door Dun Hong in Den Helder. Dave kwam daar uit in gewichtsklasse -55kg en zit in een poule van 6 judoka’s. Dave heeft alle partijen gewonnen, 3x met een heupworp, 1x met een beenworp en één met een houtgreep.  Met 5 partijen gewonnen te hebben, is Dave 1e geworden.

Trofee van de Donderslag

Ik, Max, en mijn broertje Rick zijn naar België geweest voor een lang weekend weg inclusief een judo to(e)rnooi (in België zeg je tornooi i.p.v. toernooi) welke werd gehouden in Meeuwen-Gruitrode. Het is een Internationaal tornooi waar 1.150 judoka’s op af zijn gekomen vanuit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en natuurlijk België. Het is voor ons de eerste keer dat we aan dit tornooi meedoen. Het tornooi is verdeeld over 2 dagen, zelf judo ik op zaterdag en Rick op zondag.

Het was zaterdag vroeg opstaan en omdat het gesneeuwd had zijn we op tijd naar de judozaal gereden. Vanaf 8:00 uur kon ik wegen en om 9:00 uur begon het tornooi. De poule indeling werd in de zaal opgehangen en bij de jury tafel werd een bordje geplaatst welke kg categorie aan de beurt is om te judoën. Ik zit in een poule van 18 judoka’s (2 Hollanders, 12 Belgen, 1 Franse en 3 Duitsers) en het afvalsysteem wordt gehanteerd.

De 1e partij was bijna einde tornooi voor mij, ik was nl. even vergeten dat je geen verwurging in de U15 mag maken in België. Ik kwam er met een waarschuwing goed mee weg. Direct na de maté scoor ik een Wazari met daarop volgend een houtgreep en na 15 seconde vasthouden scoorde ik een 2e Wazari = Ippon en win ik de 1e partij.

De 2e partij, al snel had ik een Wazari gescoord, ik probeerde er meer uit te halen maar dat lukte me niet, zelf blok ik geregeld goed af hiervoor krijg ik een shido. Ik probeerde nog een worp te maken, maar dat lukte me net niet. Deze wedstrijd win ik met een Wazari.

De 3e partij, ik begin direct met aanvallen, de tegenstander krijgt geen kans om iets te doen, hij krijgt een shido. Uiteindelijk zie ik mijn kans en scoor ik een Yuko, al snel volgde nog een Yuko. Met nog zo’n 1,30 minuten te gaan, komt mijn broodje pindakaas om de hoek kijken…., ik speel mijn partij met goed opletten uit en win ook de 3e partij en ga ik door naar de finale. Gelukkig moet ik lang wachten voor de finale en start ik weer fit voor de finale partij.

De finale is tegen een Duitser, hij is winnaar uit de 2e poule, hij judood goed, maar ik zag wel dat hij niet graag in zijn nek gepakt wil worden. Ik start de wedstrijd met direct aan te vallen, hierdoor krijgt de tegenstander een shido. Er volgt ook een shido voor mij, voor gestrekte armen dit terwijl ik hem omver trok! Met gelijk spel judoën we door, ik probeer de tegenstander naar beneden te trekken hierdoor zet de tegenstander zich tegen mij af onder de gordel(judoband), dit mag niet, de scheidsrechter heeft het gezien en besluit de wedstrijd te stoppen en geeft de tegenstander direct zijn 4e shido waardoor ik de partij win en eindig op de 1e plaats.

Zondag was het de beurt aan Rick. Voor hem werd het poule-systeem gehanteerd. Rick zit in een poule van 4 judoka’s. De wedstrijd begint op tijd. Ook voor de U11 hangen de poules in de zaal, alleen nu worden de poule nummers op het bord geplaatst bij de jury tafels. Nadat de eerste 2 poules waren afgewerkt, ging de poule van Rick van start. Wat ons wel opviel is dat je in België wel om de nek mag hangen/pakken en zelf over de helft van de rug, maar de hand moet wel de judo jas vast hebben. Rick hebben we hiervoor gewaarschuwd.

De 1e partij was snel beslist, Rick maakte een hele mooie ippon seoi nage, een goede snelle inzet en hup daar ging de tegenstander en belande op zijn rug, Rick wint de eerste partij met een Ippon.

De 2e partij, oe daar werd Rick even verrast met een voetveeg, maar Rick wist zich goed weg te draaien naar zijn buik en gelukkig valt er geen punt. Er volgt een maté, direct na de maté valt Rick aan, pakt de tegenstander hoog vast trekt hem even mee en hopla daar volgt weer een ippon seoi nage en wint Rick ook de 2e partij met een Ippon.

De 3e partij (laatste partij), de tegenstander valt ook graag aan, maar de pet van Rick staat goed deze ochtend en hij laat zich niet kennen en valt ook aan. Na een minuut gejudood te hebben is er nog geen enkele judo punt e/o –straf gevallen. Met nog 51 seconde op de scorebord scoort Rick een Yuko. Rick blijft aanvallend judoën en scoort een Wazari. Met nog 17 seconde te gaan, speelt Rick de partij netjes uit. Met drie partijen gewonnen te hebben is Rick 1e geworden en gaat ook hij met een mooie prijs naar huis.   Groeten, Max en Rick