Internat.Toernooi Haarlemmermeer

Zaterdag 17 december 2016 ben ik naar het Topjudotoernooi Haarlemmermeer geweest. Hier kwamen zo’n 600 judoka’s op af. In mijn gewichtsklasse zijn er 38 judoka’s, deze zijn verdeeld over 4 poules waarvoor het afvalsysteem met een kruisfinale werd gehanteerd.

De 1e partij start ik tegen een bekende judoka, zelf kwam ik wat moeizaam opgang, uiteindelijk zag ik mijn kans om een spierbalworp te maken en won hiermee de partij met een yuko.
De 2e partij ging snel, ik won de partij met een verwurging welke goed is voor een ippon. De 3e partij een onbekende tegenstander, ging ook niet gemakkelijk, maar dan vindt ik toch mijn kans en scoor een yuko, hiermee win ik de 3e partij en ga ik door naar de kwart finale.
De 4e partij is tegen een bekende judoka, we kennen elkaar goed, we vallen mekaar goed aan, er valt geen enkele shido, het blijft spannend, maar dan net vlak voor het einde van de wedstrijdtijd scoor ik een yuko en win hiermee de partij en ga door naar de finale.
De finale is tegen een sterke judoka, helaas kom ik al snel achter te staan met een yuko, ik zet alles op alles, even verder in de wedstrijd krijg ik een kans voor een verwurging, maar de verwurging zit niet goed en daarop volgt dan ook maté. Het is niet gelukt om een hogere score te maken, ik verlies de finale en ben 2e geworden.