Topjudo Almere

Vanmorgen hebben wij, Max en Rick, mee gedaan met het judo toernooi Top Judo Almere, waar zo’n 600 judoka’s verdeeld over de hele dag op af zijn gekomen.
Ik, Rick, zit in een pool van 5 judoka’s, ik had mijn ochtend niet mee, van de vier wedstrijden heb ik er één gewonnen.  Ik maakte in de andere wedstrijden verschillende yuko’s e/o een wazari maar de punten werden allemaal weg geveegd door een andere scheidsrechter,  flink bale dus. Gauw vergeten en op naar het volgende toernooi.

Ik, Max, zit in een pool van 6 judoka’s. Ik heb sterke tegenstanders, en dat was ook flink knokken. De eerste 2 partijen win ik met ippon.
De derde partij tegen Luc, wij allebei proberen mekaar om te krijgen, we hebben allebei een shido gekregen en gaan hiermee verder in de golden score, uiteindelijk verlies ik helaas met een 2e shido. De vierde partij is tegen de broer van Luc, Bas. We zijn al even bezig en dan zie ik mijn kans om hem naar achteren te werpen, maar dat was niet de juiste zet van me hij nam het over en ik viel vol op mijn rug en verloor. Door de val op mijn rug hapte ik naar lucht, Bas reageerde snel en hielp mij overeind en gooide mijn armen in de lucht zodat ik weer lucht kreeg, nogmaals bedankt Bas. De vijfde partij is de beslissende partij voor een 3e plek, ik ging er weer volop tegenaan, spannend want het is een sterke judoka, ik kom achter te staan met een shido, maar dan weet ik er een shido voor de tegenstander eruit te halen en blijft de stand gelijk. Weer een golden score voor mij, ik blijf aanvallend spelen, tussendoor komt er een scheidsrechters overleg en de wedstrijd gaat weer verder en ja dan lukt het mij om een yuko te score einde wedstrijd, met deze winst partij ben ik 3e geworden.

Groeten, Rick en Max

Later de dag zijn kwamen de volgende judoka’s ook in actie:
Amber 3e, Marciano 2e, Teun 4e, Glenn 2e plaats. Judoka’s goed gedaan!

naamloos

Open Waterlandse

Het afgelopen weekend waren er weer een flink aantal judoka’s op de wedstrijd mat te vinden. Zo was het WFJC team Cees Veen II in Landsmeer en kwamen uit tegen Sportschool Nijhoff en Landsmeer. Van beide teams hebben ze gewonnen, hiermee staat het team van Cees Veen II op de 1e plaats.

wfjc-3e-klasse-19-nov-2016

Zondag 20 november 2016 werd het jaarlijkse judo toernooi Open Waterlandse gehouden in Purmerend. In totaal deden er 12 judoka’s aan mee. In de ochtend werden de eerste prijzen gewonnen door Daan 1e, Rick 2e, Sabine 3e en Joshua 3e. Ook in de middag werd goed gejudood, daar gingen de prijzen naar Max 1e, Charlotte 2e en Amber 3e.

open-waterlandse

 

Top dag voor WFJJC

3e-ronde-tussenstand

3e-ronde-20

Een TOP dag voor de WFJJC-ers, de judoka’s hebben super goed gescoord, de match punten vlogen om je oren. De ouders, maar ook de coaches, zaten gespannen te kijken naar het team van Cees Veen, er werden mooie worpen gemaakt en hiermee wonnen zij veel judo punten en match punten.

De eerste wedstrijd is tegen Krommenie. De -27 en -30 starten goed, beiden gewonnen. De winst ging verder in de -42, -46, -55 en -60 bij elkaar 6-3 gewonnen.

De tweede wedstrijd tegen Nijhof, deze won het team overtuigend met 7-2.

De derde wedstrijd tegen Toradoshi, altijd spannend ook vandaag. Helaas verliezen we de eerste partij, de -30 maakt het weer goed, dan verliezen we 2 partijen, maar dan, dan komen de judoka’s sterk terug, -42, -46, -50 en -55 winnen en hiermee wint het team van Cees Veen met 5-4 van Toradoshi.

De vierde wedstrijd tegen Salomons, het team van Cees Veen gaat goed van start, -27 -30 ,-34 en 42 winnen, ze zijn er nog niet, de partijen zijn super spannend, helaas verliezen we er twee en dan komt -55 gewonnen en hiermee wint het team van Cees Veen met 5-4.

Judoka’s jullie hebben mooie wedstrijden laten zien, gefeliciteerd met deze 4 gewonnen wedstrijden.  

Mooie prestaties in Heiloo

Zondag 6 november zijn er elf judoka’s naar het Ontwikkelingstoernooi geweest in Heiloo. Een sportief leerzaam judo toernooi voor beginnende wedstrijd judoka’s. In totaal kwamen er zo’n 250 judoka’s hier op af. De judoka’s van Judoschool Cees Veen hebben goed gejudood, er werd ook wel eens een partij verloren, maar dat mocht de pret niet drukken want ze gingen de volgende partij er weer volop tegen aan. Zie hier onder de uitslag en de foto’s. Judoka’s onze complimenten jullie hebben het top gedaan, gefeliciteerd!

Uitslag:
Daan Scheerman 1e
Dylan Dudink 1e
Liam Verwer 1e
Marciano Siebenbrodt 1e
Melanie Schrickx 2e
Maris Bolwerk 2e
Rick Stikkelorum 2e
Sabine Scheerman 3e
Kevin Keizer 4e
Yuan Quist 5e
Emma La Blanch 6e

Met vriendelijke groeten,
Max en Astrid

3 Judoka’s naar de finale DK

Zondag 30 oktober 2016 werd de voorronde B Pupillen gehouden in Anna Paulowna. Hier deden vijf judoka’s aan mee. Zij hebben goed gejudood. Oliwier is 2e geworden, Britt en Amber zijn 3e geworden. Zij hebben zich geplaatst voor de finale, welke wordt gehouden in Beverwijk a.s. zondag. Gwen en Pepijn hebben zich helaas niet geplaatst bij de beste 5. Judoka’s jullie allen hebben het top gedaan.