WFJC 1e ronde

Zaterdag avond (22 okt.2016) ging de 1e ronde WFJC van start. Judoschool Cees Veen organiseerde de 1e ronde voor WFJC 1e en 3e klasse in Oosthuizen. Het team van Cees Veen I heeft drie partijen gejudood, waarvan 2 gewonnen en 1 verloren. Het team van Cees Veen II heeft 2 partijen gejudood en beide gewonnen en staan hiermee voorlopig op de 1e plaats. Zie hier onder de tussenstand. De 2e ronde is 19 nov.2016.

wfjc-3 wfjc-1

WFJJC – 2e ronde

Zondag ochtend (16 okt. 2016) ging de 2e ronde WFJJC van start in Oosthuizen. Het team van Cees Veen is compleet en heeft vanmorgen goed gejudood. De 1e en 4e partij kwam het team net een winst partij tekort. Maar de 2e en 3e partij heeft het team van Cees Veen flink wat match punten gewonnen en hiermee is het team een plaats gestegen en staan ze nu op de 4e plaats. Judoka’s super goed gedaan, ga zo door. Zie hieronder de tussenstand (2e ronde).

tussenstand-2e-ronde-2016-2017

Foto’s : WFJJC 2e ronde

Open Alkmaarse

Vanmiddag , 9 okt. 2016, heb ik mee gedaan met het judotoernooi Open Alkmaarse, een druk bezocht toernooi met judoka’s uit o.a. België, Duitsland, Tsjechië en uit alle hoeken van Nederland. In mijn categorie zitten 20 judoka’s verdeeld over twee matten. Het afval systeem met een kruisfinale wordt gehanteerd.

De 1e partij is tegen een bekende, binnen 10 sec. had ik hem om met een wazari, de tegen stander wordt druk en judood wild, ik weet hem onder controle te houden en win de partij met een wazari. De 2e partij win ik met 2x wazari = ippon. De 3e partij na ruim 4 min. judoën(volgens mij waren ze even vergeten dat het -15 was) win ik de partij met een wazari + een yuko.  De 4e partij is tegen een Tsjech, een lange goede judoka, hij heeft net zoals mij alles gewonnen. Ik zet alles op alles, maar hij is mij te slim af en ik verlies met  een wazari. In de voorronde ben ik  2e geworden en ga door naar de kruisfinale.

De 1e partij win ik met een ippon. De 2e partij is voor een 3e plaats, maar helaas het lukte me niet om de Duitser om te krijgen, ik maak een fout en verlies met een ippon. Met een 4e plaats ga ik met een goed gevoel naar huis.

Groeten, Max

 

Koegrastoernooi

Zaterdag (1 okt.) werd voor de 29-ste keer het Koegrastoernooi gehouden in ‘t Zand. Er zijn vier judoka’s van Judoschool Cees Veen die mee hebben gedaan. Marciano en Rick hebben in de ochtend gejudood. Rick heeft 3 partijen gejudood waarvan 1 gewonnen, helaas waren 2 match punten tekort om door te gaan voor de kruisfinale. Marciano was eerste in zijn poule en ging door naar de kruisfinale. De finale partij heeft hij verloren en is hiermee op een mooie 2e plaats gekomen.

‘s Middags was het de beurt aan Ryan en Max. Het is Ryan helaas niet gelukt om bij de beste 3 te eindigen. Max zit in een poule van 6, hij wist alle partijen te winnen en ging door naar de kruisfinale. De eerste kruis-partij wint Max met ippon, de finale (tweede kruis-partij) verliest Max met 1 shido teveel.

Judoka’s goed geknokt, gefeliciteerd!

2e-plaats-koegrast-2016