Een weekend volop judo

Het weekend ging van start met DAN – examen.

1e Dan Lisa

Zaterdag avond was het team van JS Cees Veen in Alkmaar te vinden op de mat bij JS Beentjes, waar de 3e ronde WFJC werd gehouden. Het team heeft keihard geknokt om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Het team heeft 2 partijen gewonnen en 1 verloren. De 4e ronde is 20 januari 2018 bij Judo club Hikewake.

Zondag zijn er zeven judoka’s naar Almere afgereisd voor het judo toernooi Topjudo Almere. Als eerste ging Raul en Kaj van start, Raul en Kaj hebben goed gejudood, zij hebben alle partijen gewonnen en zijn 1e geworden. Daarna was het de beurt aan de broers Rick en Max, ook zij hebben goed gepresteerd en gingen met de 1e prijs naar huis. Daan zit in een poule van zes judoka’s en ging super van start, hij wint zijn eerste partij met een wazari. De tweede partij wint hij met echt een mooie been worp, deze laat hij zeker van de week op de training nog even zien. De laatste partij ging om de derde plaats, maar helaas lukte het hem niet, Daan top gedaan.

Rick 1e

Max 1e

In de middag gingen Glenn en Oliwier van start. Glenn is derde geworden en Oliwier net vierde.

Glenn 3e

Meester Cees is zondag afgereisd naar Anna Paulowna, waar het 1e deel Ontwikkelingstoernooi werd gehouden. De uitslag volgt z.s.m.

 

 

Uitslag 18 & 19 november

Westfriese competitie: zaterdag (18 nov.) heeft de 2e klas WFJC JS Cees Veen flink geknokt om zoveel mogelijk match punten in de wacht te slepen. Tegen Toradoshi kwamen ze net 1 winst partij tekort, maar het team wist de 2e en 3e wedstrijd te winnen met 12-2 van  Nijhoff en 10-4 van Hikiwake. Met deze score blijft het team JS Cees Veen op 3e plaats staan.

Open Waterlandse: zondag (19 nov.) zijn er 5 judoka’s (Ivan, Frenky, Oliwier, Raul en Dave) naar het toernooi Open Waterlandse geweest in Purmerend. Frenky, Oliwier en Raul vielen in de prijzen, zij zijn 2e geworden. Dave viel helaas niet in de prijzen, maar wist wel zijn eerste DAN punten te behalen. Judoka’s goed gedaan!

Internat.Adler Cup: Max is afgelopen weekeinden naar Frankfurt afgereisd. Hij wist zaterdag kampioen te worden en zondag in de -17 is hij 2e geworden.

Aankomend weekend wordt het internationaal toernooi Open Helderse gehouden, van Judoschool Cees Veen doen daar zeven judoka’s daar aan mee. Succes!

 

DK -12 & Ontwikkelingstoernooi

Zondag 5 november 2017, er werd vandaag weer volop gejudood.

In Beverwijk werd de finale Noord Hollands Kampioenschappen -12 gehouden, judoka Oliwier is daar knap 3e geworden.   GEFELICITEERD!

DK -12 3e Oliwier

In Heiloo werd het Ontwikkelingstoernooi gehouden voor beginnende wedstrijd judoka’s met witte/gele band. Er is goed geknokt door de judoka’s, aldus coach Michael. Alle judoka’s gingen vandaag met een mooie prijs naar huis. Judoka’s TOP gedaan!

Foto’s Ontwikkelingstoernooi Heiloo – 5 november 2017

Foto Kamiel

Kamiel 3e plaats – Ontwikkelingstoernooi Heiloo
Hij won drie van de vijf partijen. Een mooi resultaat waarbij hij ook de nodige wedstrijdervaring heeft opgedaan.

Verslag van judoka Frenky:
Frenky heeft vandaag meegedaan aan het ontwikkelingstoernooi in Heiloo.
Er moesten 5 wedstrijden gejudood worden. De eerste vier heeft Frenky gewonnen, allen met een ippon.
De laatste wedstrijd begon goed met de eerste punten voor Frenky, maar helaas kreeg de tegenstander Frenky in de houdgreep en was de wedstrijd verloren.
Ondanks 1 verloren wedstrijd had Frenky toch de meeste wedstrijden gewonnen en de meeste punten gescoord.
Zo werd hij toch eerste in zijn poule en mocht de gouden beker mee naar huis nemen!

Heiloo Frenky
Frenky 1e plaats, gefeliciteerd!

 

 

Goud voor Oliwier & Max

DK -15 Oliwier

Vandaag (27 okt. ’17) werd de voorronde DK -12 gehouden in Anna Paulowna. Oliwier kwam daar uit in de -46kg en is daar 1e geworden en gaat door naar de Finale DK -12 welke wordt gehouden in Beverwijk 5 november 2017.

Max 1eVanmorgen (27 okt.) was Max te vinden op de wedstrijd mat in Sint Oedenrode. In zijn poule zitten zo’n 25 judoka’s, het afvalsysteem werd gehanteerd. Max is 1e geworden.

WFJC 1e ronde Team 2

Zaterdag (28 okt.) ging de 1e ronde van start voor de WFJC-ers. Team 2 van Cees Veen ging super goed van start. De eerste wedstrijd wonnen zij met 14-0 van Kenamju,  de tweede wedstrijd is tegen Landsmeer, ook deze wonnen zij met 12-2. De laatste wedstrijd was spannend, maar helaas net 1 winst partij tekort, tegen Beentjes Sport verloor Team 2 met 8-6. Met deze mooie score is de tussenstand na de 1e ronde een 3e plaats voor Team Cees Veen 2.

Team 1 van Cees Veen ging ook goed van start, zij wonnen van EBI Sports met 8-2, daarna tegen Judo Ac. helaas verloren met 2-12. Ook bij team 1 was de laatste wedstrijd spannend, helaas kwamen zij 1 winst partij tekort tegen De Uitkomst en verloor met 8-6, hiermee is de tussenstand voor Team Cees Veen 1 een 4e plaats.

JUDOKA’S  JULLIE  ALLEN  HEBBEN  HARD  GEKNOKT,  TOP  GEDAAN!

 

Open Zeeuwse kampioenschap

Vrijdag middag( 6 okt.’17) zijn Max en Rick afgereisd naar Zeeland voor een judo toernooi. Zaterdag ochtend ging Rick als eerste van start met het judo toernooi in Vlissingen, Open Zeeuwse judo kampioenschappen, en later de ochtend ging ook zijn broer Max van start.

Open Zeeuwse

Vorig jaar waren ze hier voor eerst, het is een groots opgezet toernooi met van alles er omheen, de wedstrijd zelf natuurlijk, maar ook een judo training die wordt gegeven door een bekende top judoka, dit keer door Juul Franssen, je krijgt ook de kans om haar judopak te winnen door zolang mogelijk in haar jas te blijven hangen, er is een springkussen, kortom een aanrader om daar volgend zeker heen te gaan.

Pak hangen

Rick judood in het eerste blok, helaas verloor hij zijn eerste partij en judood verder in de verliezersronde, hij kan dus alleen nog maar derde worden. De tweede partij was een pittige partij, maar Rick bleef goed door knokken en won zijn partij met een wazari. De derde partij, helaas moest hij weer tegen dezelfde judoka van zijn eerste partij, maar het ging wel beter, Rick liet zich nu niet zomaar omgooien, hij kreeg wel een wazari tegen, maar Rick wist het gelijk te maken door zelf een wazari te score, maar helaas kwam Rick in een houtgreep terecht, waar hij niet meer uit kwam en verloor hiermee zijn derde partij. Omdat het een afvalsysteem is mag Rick niet meer verder judoën.

Max had zich ingeschreven voor de leeftijdscategorie -18 en -15. In de -18 zit Max in een poule van 5 judoka’s dat betekent dat Max 4 keer moet judoën en zoveel mogelijk moet winnen om bij de beste 3 te eindigen en Max moest even schakelen, want in de min 18 is de judo wedstrijdtijd 4 minuten i.p.v. 3 minuten en mag je ook een arm klem maken, maar Max was voorbereid en ging de strijd aan.

De eerste partij tegen een judoka waar hij wel eens tegen judood heeft. Max wint de partij met 3 wazari’s.
De tweede partij een sterke tegenstander, hij wil graag een arm klem uitvoeren, wat niet lukte. Max daar in tegen probeerde de verwurgingen uit maar zaten net niet goed genoeg, toch wist Max door worpen te maken de partij te winnen met 3 wazari’s.
De derde partij ging rommelig, de tegenstander loopt geregeld de mat uit en krijgt ook 2 shido’s, Max scoort een wazari maar deze wordt verkeerd genoteerd, de coach geeft het aan, Max zelf geeft het aan in de maté, maar de scheidsrechter corrigeert niets!! Max judood verder, bij zeven seconde volgt een maté en wordt een 3e shido uitgedeeld en wint Max toch de partij, want bij 3 shido’s is het hanse-kome-kei en dat betekent dat de judoka heeft verloren. De 3e shido is vreemd gegeven, uitleg krijgt de tegenstander.
De vierde en laatste partij in de -18, Max is er van bewust dat hij deze moet winnen om eerste te worden. De partij verloopt snel, met 18 seconde scoort Max een wazari en neemt de tegenstander in de houtgreep en wint de partij met ippon. Met vier wedstrijden gewonnen te hebben is Max 1e geworden in de -18.

1e heren -18

Max is nu flink warm gedraaid voor de wedstrijd heren -15. In deze poule zijn er 18 judoka’s en wordt het afvalsysteem toegepast, dat houdt in, blijf alles winnen dan ben je eerste.
De eerste partij, de tegenstander is vrij lang en krijgt Max niet zomaar om. Na bijna 2 minuten gejudood te hebben scoort Max in de laatste minuut 3 wazari’s, waarvan een vierde wazari niet werd gegeven terwijl dat een mooie voetveeg met doorsturen was, maar Max laat zich daar niet door afleiden. Hij wint de partij met 3 wazari’s.
In de tweede partij gingen de worpen niet zoals het moest gaan, de voorzetten waren niet goed genoeg ingezet, dan weet Max door half in te zetten en door te drukken een wazari te scoren en wint hiermee de partij.
De derde partij een spannende partij het lukt Max niet om er doorheen te komen. Met nog 1 minuut te gaan, is er nog geen shido of punt gevallen. Rond de laatste 43 seconde scoort Max een wazari en deze moet Max goed verdedigen, hoewel Max 6 seconde voor het einde van de wedstrijd een mooie spierbalworp maakt, welke goed is voor een wazari, maar de punt niet krijgt. Maakt niet uit Max wint ook de derde partij. Op naar de finale.
De finale is tegen een sterke snelle judoka, jaren geleden met ippon gewonnen, maar nu is het vechten voor een punt. De volle 3 minuten werd gejudood er viel enkel een shido voor de tegenstander, de golden score werd toegepast, Max zet alles op alles weet een positie te vinden om te kunnen score, maar helaas lukt net niet, uiteindelijk wordt Max in een houtgreep genomen en verliest de partij met ippon en wordt 2e.
Met twee mooie prijzen rijker ging Max met een voldaan gevoel huiswaarts.

2e heren -15

Wittebanden Toernooi

Wittebandentoernooi
Verslag wittebanden toernooi 1 okt 2017

Het was voor Jayna-lynn het eerste toernooi waar ze aan meedeed via de jbn wat gehouden werd in Purmerend.
Ze had er heel veel zin in en begon dan ook met veel zelfvertrouwen aan haar eerste partij. Na het aanvallen van beide kanten kwam ze toch in een houtgreep terecht waar ze na het proberen niet meer uitkwam en verloor de partij.

De volgende partij ging ze er weer tegen aan ook hierbij kwam ze steeds iets aan snelheid en kracht tekort. Wel probeerde ze de nieuwe ontsnappings technieken die ze onlangs geleerd had goed uit.

De andere partijen verliepen een beetje het zelfde, steeds weer waren ze net iets sneller.

Nadat de laatste partij afgelopen was en ze even bij ons mocht zitten, hoorde van Raymon dat ze was ingedeeld in een poel waarvan er 3 van de 5 al langer wedstrijden deden. Hierbij willen we hem dan ook bedanken voor de begeleiding van Jayna-lynn tijdens dit toernooi.

Volgens Jayna-lynn waren ze gewoon beter en verliezen hoort er ook bij anders kan ze niet beter worden.

Van de week weer trainen met de nieuwe ervaring die ze heeft opgedaan
en op naar het Wimpel toernooi op 8 okt 2017

Familie van Waard

1e Ronde WFJJC

1e ronde wfjjc

Vanmorgen is de 1e ronde WFJJC van start gegaan en werd georganiseerd door Judoschool Cees Veen. Het team van JS Cees Veen heeft hard geknokt. De eerste wedstrijd is tegen Torodoshi, een spannende partij, het team komt net 1 winst partij tekort en verliest met 4-5 van Torodoshi.

In de tweede wedstrijd tegen EBI Sport gaan de judoka’s er weer volop tegen aan, ze staan even achter, maar de judoka’s knokken verder, moedigen elkaar aan en dan komt het team van Cees Veen gelijk te staan en ja de laatste partij wordt ook gewonnen hiermee wint het team van Cees Veen met 5-4.

De derde wedstrijd is tegen Randers, de judoka’s hebben geprobeerd ook deze wedstrijd te winnen maar helaas, net 1 winst partij tekort.

Voor een aantal judoka’s was het een hele ervaring rijker vandaag, jullie hebben samen goed gejudood. Op naar de volgende ronde zondag 22 oktober 2017.

Uitslag 1e ronde .. cp – mp – jp
Randers …………….4 – 30 – 137
Toradoshi …………. 4 – 28 – 131
Top Amsterdam ….4 – 26 – 137
Cees Veen………….2 – 26 – 127
Gieteling ……………2 – 26 – 121
Ebi sport ………….. 2 – 22 –   98

Amerhaltoernooi

Zondag 23 september, voor Max zijn eerste toernooi dit seizoen. Het was vroeg opstaan, door de dichte mist reisde Max af naar het zuiden. Even na Utrecht trok de mist gelukkig weg. We kwamen ruim op tijd aan in Made, op naar de weegschaal, we hoorden in gang al dat ze erg streng zijn 0,2 te zwaar is overpoulen, Max ging nog maar even naar de wc, en wat een geluk Max is precies 42,0 kg, dat scheelt weer 2 uur wachten. Om 11:15 uur ging de eerste partijen van start. Max is de eerste partij uitgelood.

Al snel volgt de 2e ronde, Max moet effe zijn draai weer vinden, het is een onbekende tegenstander. De tegenstander van Max werd door zijn coach van links naar rechts overal heen gestuurd, maar Max blijft Max en zoekt zijn kansen, hier en daar nog wel slordig, maar Max wint zijn eerste partij met een wazari.

De 3e ronde is tegen een bekende, helaas verloopt de partij niet zoals Max vindt hoe had moeten zijn, over de gehele partij gezien had er shido’s moeten vallen en wazari’s, uit eindelijk verliest Max met een shido voor het niet aanvallen, vreemd want beide vielen heen en weer aan.

De 4e ronde, de tegenstander is onbekend, maar Max zit vol woede, maar blijft gelukkig Max en al snel scoort Max een wazari, uiteindelijk maakt Max 3 wazari’s en wint hiermee de partij. Een kruisfinale volgt dus alles ligt weer open dachten wij, maar op het laatste moment komt er geen kruisfinale en is Max 3e geworden.

Inmiddels schijnt de zon buiten en zijn wij huiswaarts gegaan. Op naar zondag 1 oktober, 1e ronde WFJJC team toernooi in Oosthuizen.

3e plaats